Ματς – πρόκληση για τον Α.Σ.Κ.

Τον υπερπλήρη και πρωτοπόρο Ιωνικό Νίκαιας υποδέχονται το Σάββατο (5 μ.μ.)  οι «κυανόλευκοι»

Μια πολύ σημαντική πρόκληση έχει μπροστά του ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ, καθώς το Σάββατο στις 5 μ.μ. υποδέχεται στο κλειστό τον Ιωνικό Νίκαιας, για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Εθνικής Ανδρών.

Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για το δυσκολότερο ματς έως τώρα στο πρωτάθλημα, καθώς ο Α.Σ.Κ. θα βρει μπροστά του μια ομάδα με πληρότητα και ταλέντο που σπάνια εμφανίζεται στην Α2 Εθνική, μιας και το ρόστερ του θυμίζει περισσότερο… Α1, με συσσωρευμένη ποιότητα και εμπειρία σε όλες τις θέσεις.

Ειδικά αυτή την περίοδο, ο Ιωνικός δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, διαθέτει την παραγωγικότερη επίθεση και την αποτελεσματικότερη άμυνα στο πρωτάθλημα, σκοράροντας 93,8 πόντους ανά αγώνα, ενώ δέχεται μόλις 69,6 κατά μέσο όρο.

Την ποιότητα τη χτίζουν οι παίκτες και προπονητές και ο Ιωνικός έχει στον πάγκο του το Νίκο Βετούλα, με μεγάλη και επιτυχημένη πορεία στην Α1, μέχρι πρότινος τεχνικό του Κολοσσού Ρόδου. Μέσα στο παρκέ, ο Ιωνικός έχει πολύπειρους παίκτες σε κάθε θέση, με πληθώρα λύσεων και σχημάτων. Στην περιφέρεια ξεχωρίζουν οι πόιντ γκαρντ Φώτης Βασιλόπουλος, Νίκος Λιακόπουλος και Μάριος Μπατής, όλοι τους με μεγάλη καριέρα στο υψηλό επίπεδο, στη θέση του σούτινγκ γκαρντ υπάρχει ο Ελληνογάλλος μπόμπερ Άγγελος Τσαγκαράκης, μαζί με τον διεθνή με τις μικρές Εθνικές Ιάκωβο Μιλιντίγεβιτς, ενώ τη θέση του σμολ φόρουορντ μοιράζονται ο σούπερ σκόρερ της κατηγορίας Βαγγέλης Καράμπουλας μαζί με ένα «δικό» μας παιδί, το Δημήτρη Κομποδιέτα. Στις θέσεις κοντά στο καλάθι υπάρχει πραγματικός συνωστισμός, με τους ικανότατους Κανονίδη, Δημητριάδη και Κατούφα στο «4», ενώ στο «5» υπάρχει ο έμπειρος Πετροδημόπουλος, ο ταλαντούχος Σαχπατζίδης, ο διεθνής Ολλανδός Ρόλαντ Σάαφτενααρ και βέβαια, το μεγαλύτερο όνομα της κατηγορίας, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο Έλληνας σέντερ, έχει περάσει από όλες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, έχει επιτυχημένη θητεία στο εξωτερικό, τεράστια εμπειρία και ταλέντο και η προσθήκη του το Νοέμβριο στο ρόστερ του Ιωνικού, ήταν χωρίς αμφιβολία, η μεταγραφή της χρονιάς.

Η πληρότητα, το ταλέντο και εμπειρία του Ιωνικού είναι δεδομένα και όλοι στον Α.Σ.Κ. γνωρίζουν τη δυσκολία της αναμέτρησης. Η αξία του αντιπάλου, αποτελεί όμως επιπλέον κίνητρο για τους «κυανόλευκους», που φιλοδοξούν να εκμεταλλευθούν την έδρα και να φανούν ανταγωνιστικοί, διεκδικώντας από το παιχνίδι το καλύτερο δυνατό.

Το θετικό για το Γιάννη Τζήμα και τους συνεργάτες του, είναι πως δεν υπάρχουν –μετά από καιρό- προβλήματα τραυματισμών, ενώ το ματς του Σαββάτου, δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, μετά την κακή εικόνα που παρουσίασε στο Μεσολόγγι.

TOP