Φιλικοί αγώνες στο Αλεξάνδρειο με τον Άρη για την Ακαδημία του Α.Σ. Καρδίτσας!

Μια σπουδαία εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν το Σάββατο τα τμήματα υποδομής του Α.Σ. Καρδίτσας.

Τρία τμήματα των ακαδημιών του ΑΣΚ ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν σε φιλικούς αγώνες με τα αντίστοιχα του Άρη, συνεχίζοντας μία πλούσια αγωνιστική δράση στην οποία επενδύει ο Σύλλογος για τους αθλητές-ριες – μέλη του.

Τα τμήματα Παμπαίδων, Μίνι και Προμίνι είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στην έδρα ενός από τους πιο ιστορικούς Συλλόγους μπάσκετ της χώρας, μπαίνοντας για φιλικές αναμετρήσεις στο θρυλικό Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Με την άφιξή τους, οι νεαροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του γηπέδου και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε μία πολύ φημισμένη ακαδημία, η οποία έχει αναδείξει κορυφαίους παίκτες. Στα ίδια πρότυπα, πλέον, κινείται και ο ΑΣΚ με το αναβαθμισμένο πρόγραμμα των ακαδημιών του και τις παράλληλες αγωνιστικές εκδηλώσεις που δεν περιορίζονται μόνο στη συμμετοχή στις τοπικές διοργανώσεις/πρωταθλήματα, αλλά επεκτείνονται σε εκδρομές κι αποστολές σε όλη την Ελλάδα με εκπαιδευτικό κι αγωνιστικό χαρακτήρα. Πέραν, λοιπόν της αυξημένης δραστηριότητας, όλα τα παιδιά αποκτούν την ευκαιρία κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης σχέσεων με αντίστοιχα παιδιά από την επικράτεια που έχουν αμοιβαίο ενδιαφέρον και αγάπη για το μπάσκετ.

Ο απολογισμός στα τρία φιλικά παιχνίδια που δόθηκαν ήταν δύο νίκες και μία ήττα για τα αγωνιστικά τμήματα του ΑΣΚ. Βέβαια, το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει σε τέτοια φιλικά, καθώς προέχει η συμμετοχή, η βελτίωση, η απόκτηση εμπειριών και η καλλιέργεια του ευ αγωνίζεσθαι.

Μετά τους πολύ όμορφους αγώνες, η συνέχεια δόθηκε στο «Nick Galis Hall», όπου οι ακαδημίες του ΑΣΚ και του Άρη από κοινού παρακολούθησαν στην κερκίδα την αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής της Basket League μεταξύ των δύο αντρικών ομάδων, στέλνοντας ένα μήνυμα ευγενούς άμιλλας, για να εισπράξουν το χειροκρότημα από ένα κατάμεστο γήπεδο.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο υπεύθυνος προγράμματος των ακαδημιών του ΑΣΚ κ. Βαγγέλης Τζέλλας και οι προπονητές που καθοδήγησαν τα τμήματα υποδομής των «κυανόλευκων», Γιάννης Κοβάτσεφ και Γιάννης Παππάς.

Η διοίκηση του Α.Σ. Καρδίτσας αλλά και οι επικεφαλής της Ακαδημίας ευχαριστούν τον Άρη για τη φιλοξενία των τμημάτων υποδομής και δεσμεύονται να προωθήσουν με κάθε τρόπο ανάλογες δράσεις και συνεργασίες επί του πρακτέου, οι οποίες πλέον πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία ή 15μερη βάση.

TOP